SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby Simsällskap
Simskola

Pingvinen (stora bassängen)


Pingvinen är ett sörre steg då barnen flyttas upp från lilla bassängen till stora bassängen. Platta och raket (flytdyna) används men vid enstaka tillfällen simmas det utan platta och raket för att testa barnens utveckling. Som förkunskaper för att söka till Pingvinen skall man ha klarat alla delmålen från Bläckfisken. 

För att barnen ska lära sig vattenvana på bästa sätt, ber vi er vänligen att ej utrusta barnet med simglasögon under lektionstiden.

 

Förkunskaper

För att få gå upp till gruppen Pingvinen krävs att man kan flyta själv i 5 sekunder på rygg och sedan rotera över till mage, hoppa och dyka från kanten, glida med huvudet under vattnet, doppa huvudet med säkerhet och simma 5 meter själv på valfritt simsätt (ryggsim eller bröstsim).

 

Mål

På djupt vatten lära sig simma 10 m  valfritt simsätt i magläge, 10 liksidigt ryggsim eller ryggcrawl, samt flyta 10 sekunder. Hoppa från kanten eller brygga på djupt vatten.

 

Delmoment

Att kunna simma med realtivt symmetriska bentag i bröstsim, få grundlig simteknik i både bröstsim och ryggsim.  Att kombinera armtag och bentag samtidigt i egen takt. Öva flytförmåga och trygghet i djupt vatten.

 

Märke

Pingvinen Silver och Pingvinen Guld

 
Sponsorer