SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby Simsällskaps Historia genom tiderna

Historien:

Under vintern 2008 Eva-Marie Pettersson som var ordförande fick en förfrågan från Svenska Simförbundet om Ljungby Simsällskap kan tänka sig att breda ut sin verksamhet med Vattenpolo. Ljungby Simsällskaps styrelse funderade på om detta var ett sätt att både utveckla verksamheten men också ett sätt att behålla de simmare som tänkt att sluta träna och tävla i simning. Styrelsen beslöt därför att starta upp vattenpoloverksamheten på prov.


Det verkade fungera i början. Det var en grupp på 5 simmare som gick över till vattenpolon, istället för att avsluta sin simmarkarrier. Ungdomarna tränade mycket, ungefär 2-3 gånger i veckan i början. Och resultatet var mycket positiv. Poloverksamheten hade blandade kön där både killar och tjejer var med och tränade och hade mycket roligt tillsammans. Intresset för vattenpoloverksamheten i Ljungby SS dalade och till slut var det nödvändigt att ta en paus och styrelsen beslutatde att lägga ner verksamheten tillsvidare.


2012 Startar Ljungby Simsällskap  upp vattenpoloverksamhet igen med hjälp av Szilard Pilcz. Efter mycket hårt arbete och tack vare Svenska Simförbundets nya satsning på unga spelare med projektet Poolkampen. Svenska Simförbundet hade en engagerad medarbetare, fd landslagsspelare/polospelare, som heter Roger Sjösten.

Roger Sjösten var Svenska Simförbundets projektledare för Poolkampen. Genom Poolkampsprojektet vill Svenska Simförbundet att alla föreningar skall få möjlighet att spela vattenpoloVisionen var att "Där det finns en simhall ska det också finnas vattenpolo".


2012  sommaren åker Ljungby Simsällskap på den första utlandslägret i Szekesfehervar med två spelare och en tränare som representerar klubben. 


2013 har Ljungby Simsällskap ungefär 8 st polospelare med åldern mellan 7-20 år. Ungdomarna tränar en gång i veckan vattenpolo och simning.  


Under hösten 2013 deltar Ljungby Simsällskap på en utomlandsturnering i Norge genom att ansluta sig till Ängelholms Vattenpoolare under namnet Skåne/Sverige.


2015-2016 Försvinner alla våra duktiga vattenpolo spelare. Där av Eduard Pethö flyttar till Helsingborg och börjar spela för Högansäs vattenpoloförening. Verksamheten läggs på is.  
 
Sponsorer