Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Ljungby Simsällskap
BLI MEDLEM
Julklappsplasket inställt
2020-11-17 20:55
Under rådande omständigheter så har vi beslutat att ställa in årets Julklappsplask.
Ett mycket tråkigt beslut, men vi får blicka framåt och hoppas att livet är lite mer normalt under nästa år. 
Ta hand om er!

Höstlovstider Ht20
2020-10-12 15:06
Klicka HÄR för att komma till träningstiderna som gäller under höstlovet (v.44)

Träningstider under sommarlovet
2020-06-15 15:00
Klicka HÄR för att komma till tiderna som gäller v.25-27.
Sydow-Sprinten inställd
2020-05-11 11:38
Tyvärr behöver Ljungby Simsällskap meddela att Sydow-sprinten som skulle gå den 27-28 juni ställs in under rådande omständigheter. Vi hoppas kunna genomföra tävlingen som vanligt nästa år.
Föräldrar i simhallen
2020-04-15 09:44

Gällande föräldrar i simhallen lovade vi att återkoppla till er efter den sista mars.


Under gårdagens styrelsemöte gjordes en utvärdering om hur perioden utan föräldrar i simhallen har fungerat. Slutsatsen blev att det finns både positiva och negativa sidor av det hela: 

Positiva: simmarna har vuxit väldigt mycket i sig själva och tar ett större ansvar bl.a. att fylla vattenflaskor själva, ta med sig alla grejer hem osv. De fokuserar mer på träningen och på tränarna. De har också skapat bättre band med sina gruppkompisar och det har blivit en bättre gemenskap i grupperna. 

Negativa: tränarna känner att de tappat kontakten med er föräldrar samt att föräldrarna inte kan se sina barns utveckling.  

  

Vi har beslutat att vi kommer att öppna upp för föräldrar under två veckor och sedan fortsätta jobba ensamma med simmarna under två veckor. KLICKA HÄR för att se schema över vilka veckor det gäller. Dock måste vi under rådande omständigheter tänka på att maxantalet är begränsat till 50 personer så bli inte förnärmade om vi måste avvisa er.  


Vi tränare föreslår även att man som familj pratar hemma om vad barnen tycker känns bäst för dem och utgår ifrån det under de perioder föräldrarna är välkomna in i simhallsvärmen. 


I och med tävlingskonceptet “Sverige Simmar” kommer schemat se lite annorlunda ut fram till vecka 24 då de sista tävlingsloppen genomförs. Ni föräldrar är då välkomna in varje måndag och onsdag precis som vi skrivit innan.  

Har ni några frågor gällande detta så hör av er till Lova på 072-233 49 84. 

 

Med vänlig hälsning, 

Tränarna 

Anmälan till Intensivsimskolan är öppen.
2020-04-12 09:08

Hej!

Nu är anmälan för Intensivsimskolan 2020 öppen!

Länken till anmälan hittar ni om ni går in på www.ljungbyss.se och klickar på "Bokningar" högst upp på sidan. 

Vi har bara valt att ha Bläckfisken- och Pingvinengrupper så för att läsa mer om dem går ni in på www.ljungbyss.se och klickar på "Simskola" högst upp på sidan och sedan på "Simskolegrupper" på vänster sida. 

Passa på och anmäl då platserna är begränsade. Med tanke på Corona-situationen har vi valt att ha mindre antal deltagare per grupper.

Det är först till kvarn som gäller. 

Har ni några frågor så hör av er till mig, Agnès Bondeson Crene, på 073-956 63 80.

Glad Påsk!
Med vänliga hälsningar Simskoleansvariga 

Påsklovstider 2020
2020-03-24 18:30
Klicka HÄR för att komma till träningstiderna som gäller under vecka 15 för tränings- och tävlingsgrupperna.
Ljungbycupen 9/3
2020-03-11 14:23
Simmarna samlade innan insimmet

I måndags arrangerades årets andra upplaga av Ljungbycupen och simmarna bjöd i vanlig ordning på massor av fina simningar och prestationer.  

Eftermiddagstävlingen inleddes med fjärilsim och först ut i vattnet hade vi bland annat Mahdya Ziraki, Isabelle Hellner, Vilma Ilyes, Nike Grans, Kevin Erös och Emme Anderberger i vattnet. Alla fyra kämpade på ordentligt och lyckades få till riktigt fina tider på sina sträckor. 

Strax efter att fjärilsimssträckorna simmats färdigt hade vi ett gäng med killar och tjejer bakom startpallarna redo att simma snabbt. Oskar Grabarczyk, Victor Bogren-Karlsson, Arton Gerguri, Lisa Johansson, Oliver Kemsley och Kata Carola Tojzan gjorde alla sina lopp ordentligt bra. Några lyckades slå stipulationstiden för sin sträcka och vissa tog sig snäppet närmre stipulationstiden. Snyggt! 

Bröstsimmet simmades av bland annat Wilja Andersson, Tilde Jonsson, Oliver Karlsson, Sandra Florkiewicz, Anna Svensson och Derhuy Troung. Dem satte handen i kaklet med nya fina personliga rekord samt fina simningar. 

På frisimssträckorna stod Isabella Jönsson, Nadiya Ziraki, Sara Schentz, Agnes Lundahl, Oliver Carlsson, Elin Cederholm och Alicja Florkiewicz för mycket bra prestationer och för några är det nästa gång dags att avancera upp till nästa sträcka frisim. 

William Bogren-Karlsson, Emilia Carlsson, Jenny Davidsson, Julia Lüddeckens, Evelin Szilveszter samt Aidan Sagadin och Mehri Ziraki hade precis som förra Ljungbycupen ett tufft schema under måndagseftermiddagen. Alla simmade antingen alla 25- och 50-sträckor eller alla 25-, 50- och 100-sträckor. Trots många lopp under totalt 1,5 timme blev det en hel del fina simningar av dem. 

Tränare Lova Andersson, Beatrice Pap samt Ida Persson är stolta och nöjda över sina simmares prestationer och ser fram emot kommande tävlingar under säsongen. 

PM Ljungbycupen 9/3
2020-03-06 13:33
Klicka HÄR för att komma till PMet

Klicka HÄR för att komma till vad man är anmäld på.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer