SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Ljungby Simsällskap
BLI MEDLEM
Sum-Sim Region, Jönköping 12-13 november
2021-11-18 10:43
Saga Blomberg & Vilma Ilyes

I helgen befann sig Ljungby simsällskap i Jönköping med en liten trupp på två simmare för att simma Sum-Sim Region.  

 

Saga Blomberg visade god form när hon slog personliga rekord på alla fyra lopp hon simmade, men två av hennes lopp utmärkte sig lite extra. På 100 meter ryggsim simmade hon ett väldigt jämnt och fint lopp, hon visade att detaljerna satt och kom in på en tid som lyder 1.27.40, en slipning av hennes tidigare personliga rekord med hela 5 sekunder. Mot slutet av söndagen simmade Saga 100 meter frisim där hon likt ryggsimmet visade vart skåpet ska stå och slog till med ett personligt rekord på 4 sekunder. Hennes nya rekordtid lyder 1.19.72. 

 

Vilma Ilyes ställde upp i två lopp under helgens gång, 100 meter fjärilsim samt 100 meter bröstsim. Även Vilma fick till mycket fina lopp och inledde sin tävlingshelg med ett fint personligt rekord på 100 meter fjärilsim där hon satte händerna i kaklet på tiden 1.26.56, vilket innebär en sänkning av hennes personbästa med 6 sekunder. Efter en toppenstart på helgen ställde hon sedan upp i 100 meter bröstsim under söndagens eftermiddagspass och lyckades sänka sin tid ner till 1.34.78, ett personligt rekord med 2 sekunder. 

 

Värt att notera är att båda tjejernas tidigare personliga rekord slogs tidigare under säsongen, en rolig utveckling att se! 

Tränare Lova Andersson är mycket nöjd med sina simmares prestationer under helgen och ser mycket fram emot de sista tre tävlingarna för säsongen. 

Ljungby Simsällskap söker ansvarig för simskolan!
2021-10-21 18:28

Ljungby Simsällskap söker just nu en ansvarig till vår simskoleverksamhet till vårterminen 2022. Arbetet innebär att planera och administrera vår simskoleverksamhet terminsvis, se till att simskolan är bemannad under terminen samt leda och fördela arbetet till simskoleledarna.

Har du tidigare arbetat med simskoleverksamhet eller har du kanske själv varit aktiv instruktör i en simskola?

Sänd ett mail till personalansvarig Ann-Sofie Lundbergh vid intresse och berätta mer om dig själv!

Träningstider Höstlov 2021
2021-10-21 17:13

Klicka HÄR för att komma till träningstiderna som gäller för tränings- och tävlingsgrupperna v.44.

Funktionärsutbildning 24/10
2021-10-12 18:01

Nu är det dags: TÄVLINGSFUNKTIONÄRSUTBILDNING i Ljungby! Vi går mer "normala" tider tillmötes och med det drar vi igång vår tävlingsverksamhet på hemmaplan och vi kommer behöva DIN hjälp! Tveka inte att BOKA IN söndagen den 24 okt kl. 09.30-15.30.

 

Följ länken till Östsvenska Simförbundets hemsida: https://www.svensksimidrott.se/.../anmalanutbildningar/

 
 
Tveka inte på att anmäla dig! Vi behöver dig!
Vi ses vid bassängkanten
ICA Supermarket Meet, Osby
2021-10-12 17:55
Söndagens tävlingsdeltagare till vänster, lördagens tävlingsdeltagare till höger
Under helgen var Ljungby Simsällskap iväg och tävlade i Osby. På grund av pandemin har det varit ett långt uppehåll från simtävlingar. Därför var det extra spännande att äntligen få tävla igen. Första gången på länge för vissa och första gången någonsin för andra.
 
Några som gjorde simtävlings-debut var Sara Persson Schentz, Jacob Ellbring och Alida Axelsson. Trots nervositet gjorde de alla riktigt bra prestationer. Jacob utmärkte sig extra på ryggsim där han även fick en medalj, Sara simmade 100 m medley kanonfint och Alida simmade riktigt snabbt frisim.
 
För Anna Svensson, Lisa Johansson, Vilma Illyes och Mahdya Ziraki var det första tävlingen på länge. Men det hindrade inte tjejerna den att simma på en hög nivå och slå sina gamla personliga rekord. Väldigt kul att se utvecklingen hos de allihop.
 
Nike Grans simmade många lopp och testade för första gången distansen 800 m frisim. Hon gjorde ett väldigt fint lopp och kom i mål på en bra tid. Jenny och Maria Davidsson gjorde både en stabil tävling. För Jenny gick medley-distanserna allra bäst då hon slog sina personliga rekord på både distansen 100 m och 400 m. Maria utmärkte sig på den tuffa distansen 100m fjärilsim där även hon slog sitt personliga rekord. Vera Larsson-Refónd gjorde också många bra lopp, bland annat på distansen 200 m medley där hon slog sitt personliga rekord med 10 sekunder. Emilia Carlsson simmade 200 m medley och 200 m frisim för första gången vilket gick strålande. Hon gjorde fina simningar och kom i mål på bra tider.
 
Simmarna från Ljungby begav sig hem efter två dagar i Osby, trötta men glada att återigen få tävla. Det var väldigt kul att få vara tillsammans igen och alla visade på bra simningar och gott humör. 
Sammanfattning Speedo Yards, Jönköping 11-12/9
2021-09-13 13:37
En liten trupp från Ljungby Simsällskap i Jönköping

I helgen befann sig Ljungby Simsällskap på plats i Jönköping för att simma Speedo Yards, en annorlunda tävling där man, som det hörs på namnet, simmar i en yards-bassäng. Truppen på tre simmare och en tränare må inte varit stor, men vilka resultat simmarna levererade! 

 

Nike Grans visade vart skåpet ska stå när hon plockade hem hela 2 guld, 3 silver och 3 brons i klassen 12 år och yngre. Guldmedaljerna plockade hon hem på 100 meter respektive 50 meter bröstsim, silvermedaljerna på 50 yards ryggsim, 100 yards frisim, och 100 yards ryggsim. Bronsmedaljerna  säkrade hon under 100 yards medley, 50 yards frisim och 50 yards fjärilsim. En strålande helg för Nike, helt enkelt! 

 

Vera Larsson-Refond hade även hon en kanonhelg. Lopp efter lopp presterade hon tider under hennes personliga rekord. Två lopp som utmärkte sig lite extra för Vera var 50 yards frisim och 50 yards fjärilsim där hon visade upp snabba simningar. Utöver dessa två lopp höll hon stadigt i den uppåtgående kurvan på hennes övriga lopp. Snyggt jobbat! 

 

Saga Blomberg visade även hon upp vad hon tränat på i pandemitider och utfallet blev inget annat än toppen. Förutom hennes kanonlopp på 100- och 50 yards frisim gav hon sig på de tuffa distanserna 500 yards och 1000 yards. Trots energiuttömningen på dessa lopp lyckades hon få fram den sista energin till det sista loppet för helgen - 50 yards fjärilsim, där hon visade upp en stor förbättring. 

 

Det har varit efterlängtat att få tävla igen efter en väldigt lång träningsperiod utan några tävlingar. Alla tre tjejer visade upp bra bevis på att hårt arbete lönar sig och tränare Lova Andersson är mycket nöjd med simmarnas insatser i helgen. Det ska bli spännande att se vad de kan leverera framöver! 

PM Speedo Yards, Jönköping 11-12/9
2021-09-09 10:22

Klicka HÄR för att komma till PMet

Rönneracet Ängelholm
2021-09-09 10:20

Under lördagen 4/9 var det äntligen dags för Ljungby Simsällskaps simmare att åka på tävling. Tre simmare och en tränare lämnade Ljungby mot Ängelholm för att delta i tävlingen Rönneracet. Trots att det var första tävlingen på länge presterade alla på en hög nivå och visade upp en stor utveckling sedan sist. Samtliga tre simmare som deltog från Ljungby kom vidare från försöksheaten till finaler som gick på eftermiddagen.  

 

Nike Grans tävlade i åldersklassen 12 år och yngre och kom vidare till final i hela 7 grenar. Hon visade överlag upp en väldigt fin form men utmärkte sig extra i distanserna 200m frisim och 200m medley där hon knep guldmedaljer och kom i mål på fina tider.  

 

Saga Blomberg ställde upp i många grenar och trots att det inte var mycket tid över till vila lyckades hon få till riktigt bra lopp. På den tuffa distansen 100m fjärilsim simmade Saga till sig en finalplats. När finalerna simmades på eftermiddagen slog Saga sitt rekord med hela 5 sekunder från förmiddagen. 

 

Vera Larsson-Refónd deltog också i tävlingen och även hon presterade likt de andra tjejerna på en hög nivå. Vera lyckades ta sig till final i samtliga grenar hon ställde upp i vilket är en bra prestation i sig, men Vera nöjde sig inte där utan väl i final simmade hon riktigt snabbt. Bland annat distansen 100 medley simmade Vera ett väldigt bra lopp och lyckades slå sitt tidigare personliga rekord.  

 

Trötta men nöjda och glada lämnade gruppen av simmare från Ljungby tävlingen. Första tävlingen efter ett långt uppehåll blev en riktig succé och blir en bra start på terminen. Tränare Ida är väldigt stolt över simmarnas prestationer och det var en riktigt trevlig tävlingsdag. 

PM Uppstartsläger Hällevik
2021-08-12 13:16

Klicka HÄR för att komma till PMet.

Simskolan HT2021
2021-07-17 19:28

Hej,

Hoppas att ni alla njuter av vår fantastiska sommar!

Nu öppnar vi upp anmälan inför höstens simskola.

Anmälan sker på vår hemsida, www.ljungbyss.se

Gå in under ”bokningar” i huvudmenyn längst upp till vänster. Följ sedan instruktionerna.

Angiven ålder på grupperna är bara en rekommendation. Det är vattenvanan hos simmaren som i större utsträckning avgör vilken grupp man ska anmäla till.

 

Vill ni veta mer om vad som krävs gällande de olika grupperna kan ni gå in under ”simskolan”, i vänstermenyn kan ni gå vidare in på ”simskolegrupper” och se vilka förkunskaper som krävs för varje grupp.

 

Ni som varit med i föregående termin oah har laddat ner appan ”Sportadmin” kan se vilken grupp som rekommenderas för era barn.

 

Vid ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss på simskolan@ljungbyss.se så ska vi hjälpa er.

 

Ifall en grupptyp är fullbokad och ni blir utan plats så kontakta oss via mail och meddela vilken grupptyp ni är intresserade av så ska vi försöka öppna upp fler grupper. Vi måste ha minst 4 anmälda per grupp för att starta. Så vi förbehåller oss rätten att ställa in en grupp vid mindre än 4 anmälda.

 

 

Vi vet ännu inte hur restriktionerna kommer att se ut under höstterminen. Men ifall det blir som under vårterminen då föräldrarna inte fick följa med in i simhallen kommer vi att ha ledsagare på plats. Vill ni veta mer hur detta fungerar får ni gärna kontakta oss. För grupperna Minisim och Hammarhajen får föräldrarna däremot följa med.

 

Mvh Bellan, Agnès och Ulrika,

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer