Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Ljungby Simsällskap
BLI MEDLEM
Höstlovstider Ht20
2020-10-12 15:06
Klicka HÄR för att komma till träningstiderna som gäller under höstlovet (v.44)

Träningstider under sommarlovet
2020-06-15 15:00
Klicka HÄR för att komma till tiderna som gäller v.25-27.
Sydow-Sprinten inställd
2020-05-11 11:38
Tyvärr behöver Ljungby Simsällskap meddela att Sydow-sprinten som skulle gå den 27-28 juni ställs in under rådande omständigheter. Vi hoppas kunna genomföra tävlingen som vanligt nästa år.
Föräldrar i simhallen
2020-04-15 09:44

Gällande föräldrar i simhallen lovade vi att återkoppla till er efter den sista mars.


Under gårdagens styrelsemöte gjordes en utvärdering om hur perioden utan föräldrar i simhallen har fungerat. Slutsatsen blev att det finns både positiva och negativa sidor av det hela: 

Positiva: simmarna har vuxit väldigt mycket i sig själva och tar ett större ansvar bl.a. att fylla vattenflaskor själva, ta med sig alla grejer hem osv. De fokuserar mer på träningen och på tränarna. De har också skapat bättre band med sina gruppkompisar och det har blivit en bättre gemenskap i grupperna. 

Negativa: tränarna känner att de tappat kontakten med er föräldrar samt att föräldrarna inte kan se sina barns utveckling.  

  

Vi har beslutat att vi kommer att öppna upp för föräldrar under två veckor och sedan fortsätta jobba ensamma med simmarna under två veckor. KLICKA HÄR för att se schema över vilka veckor det gäller. Dock måste vi under rådande omständigheter tänka på att maxantalet är begränsat till 50 personer så bli inte förnärmade om vi måste avvisa er.  


Vi tränare föreslår även att man som familj pratar hemma om vad barnen tycker känns bäst för dem och utgår ifrån det under de perioder föräldrarna är välkomna in i simhallsvärmen. 


I och med tävlingskonceptet “Sverige Simmar” kommer schemat se lite annorlunda ut fram till vecka 24 då de sista tävlingsloppen genomförs. Ni föräldrar är då välkomna in varje måndag och onsdag precis som vi skrivit innan.  

Har ni några frågor gällande detta så hör av er till Lova på 072-233 49 84. 

 

Med vänlig hälsning, 

Tränarna 

Anmälan till Intensivsimskolan är öppen.
2020-04-12 09:08

Hej!

Nu är anmälan för Intensivsimskolan 2020 öppen!

Länken till anmälan hittar ni om ni går in på www.ljungbyss.se och klickar på "Bokningar" högst upp på sidan. 

Vi har bara valt att ha Bläckfisken- och Pingvinengrupper så för att läsa mer om dem går ni in på www.ljungbyss.se och klickar på "Simskola" högst upp på sidan och sedan på "Simskolegrupper" på vänster sida. 

Passa på och anmäl då platserna är begränsade. Med tanke på Corona-situationen har vi valt att ha mindre antal deltagare per grupper.

Det är först till kvarn som gäller. 

Har ni några frågor så hör av er till mig, Agnès Bondeson Crene, på 073-956 63 80.

Glad Påsk!
Med vänliga hälsningar Simskoleansvariga 

Påsklovstider 2020
2020-03-24 18:30
Klicka HÄR för att komma till träningstiderna som gäller under vecka 15 för tränings- och tävlingsgrupperna.
Ljungbycupen 9/3
2020-03-11 14:23
Simmarna samlade innan insimmet

I måndags arrangerades årets andra upplaga av Ljungbycupen och simmarna bjöd i vanlig ordning på massor av fina simningar och prestationer.  

Eftermiddagstävlingen inleddes med fjärilsim och först ut i vattnet hade vi bland annat Mahdya Ziraki, Isabelle Hellner, Vilma Ilyes, Nike Grans, Kevin Erös och Emme Anderberger i vattnet. Alla fyra kämpade på ordentligt och lyckades få till riktigt fina tider på sina sträckor. 

Strax efter att fjärilsimssträckorna simmats färdigt hade vi ett gäng med killar och tjejer bakom startpallarna redo att simma snabbt. Oskar Grabarczyk, Victor Bogren-Karlsson, Arton Gerguri, Lisa Johansson, Oliver Kemsley och Kata Carola Tojzan gjorde alla sina lopp ordentligt bra. Några lyckades slå stipulationstiden för sin sträcka och vissa tog sig snäppet närmre stipulationstiden. Snyggt! 

Bröstsimmet simmades av bland annat Wilja Andersson, Tilde Jonsson, Oliver Karlsson, Sandra Florkiewicz, Anna Svensson och Derhuy Troung. Dem satte handen i kaklet med nya fina personliga rekord samt fina simningar. 

På frisimssträckorna stod Isabella Jönsson, Nadiya Ziraki, Sara Schentz, Agnes Lundahl, Oliver Carlsson, Elin Cederholm och Alicja Florkiewicz för mycket bra prestationer och för några är det nästa gång dags att avancera upp till nästa sträcka frisim. 

William Bogren-Karlsson, Emilia Carlsson, Jenny Davidsson, Julia Lüddeckens, Evelin Szilveszter samt Aidan Sagadin och Mehri Ziraki hade precis som förra Ljungbycupen ett tufft schema under måndagseftermiddagen. Alla simmade antingen alla 25- och 50-sträckor eller alla 25-, 50- och 100-sträckor. Trots många lopp under totalt 1,5 timme blev det en hel del fina simningar av dem. 

Tränare Lova Andersson, Beatrice Pap samt Ida Persson är stolta och nöjda över sina simmares prestationer och ser fram emot kommande tävlingar under säsongen. 

PM Ljungbycupen 9/3
2020-03-06 13:33
Klicka HÄR för att komma till PMet

Klicka HÄR för att komma till vad man är anmäld på.
Länstrofén 2020, Nässjö
2020-03-03 13:03
Team Kronoberg

Under lördagen var det dags för Länstrofén, en tävling där man tävlar länsvis och som i år arrangerades i Nässjö. Dem län som är med i Länstrofén är Kronoberg, Jönköpings län, Kalmar län samt Östergötlands län. Med oss från Ljungby Simsällskap uttagna att representera Team Kronoberg hade vi Mahdya Ziraki, Vilma Ilyes samt Nike Grans. 


Till tävlingen åkte man gemensamt med dem andra deltagande Kronobergsklubbarna. Tävlingen drog igång först klockan 15.30 och först ut i vattnet från Ljungby Simsällskap hade vi Mahdya Ziraki som simmade 50 meter fjärilsim. Där satte hon handen i kaklet på en tid som löd 43.92 vilket är strax över hennes personliga rekord. Därefter var det dags för Mahdya att simma 100 meter bröstsim. Hon simmade riktigt fint och kom i mål på ett nytt personligt rekord med hela 1,4 sekunder! 


Vilma Ilyes gjorde också en bra tävling och hennes första lopp var 100 meter ryggsim. Hon kämpade på ordentligt och slog till med ett nytt personligt rekord som lyder 1.27.31. Efter ryggsimmet simmade Vilma 100 meter medley vilket också resulterade i ett nytt personbästa. Sista loppet för Vilma var 100 frisim och där gjorde hon ett fint lopp och hamnade hon strax över sitt personbästa. 


Nike Grans inledde med 100 meter medley och slog där ett personligt rekord med sex sekunder och tiden landade på 1.38.88. Strax efter sitt första lopp simmade hon 100 meter bröstsim. Länstrofén blev första gången Nike simmade 100 meter bröstsim på tävling och hon kom i mål på en fin tid av 1.46.88. Hennes sista lopp för tävlingen var 100 meter frisim och där satte hon handen i mål på en tid av 1.33.25. 


Efter tävlingen väntade mat tillsammans med de andra deltagarna och därefter gick bussen hem igen. Tränare Lova Andersson är mycket nöjd och stolt över sina simmare och över prestationerna Team Kronoberg stod för.  

OF-Sprint, Markaryd
2020-03-03 13:00
Kevin, Martin och Kata på plats i Markaryd.

Lördagen den 15 februari begav sig en liten trupp på 3 simmare och en tränare från Ljungby Simsällskap mot Markaryd redo att simma OF-Sprint, en tävling som går årligen i mitten av februari. 


Martin Pranjic hade en bra helg och han inledde den med 50 meter ryggsim där han satte handen i kaklet på ett nytt personbästa som lyder 44.61. Strax där efter var det dags för 100 meter medley och Martin kom i mål på 1.34.37, ett personligt rekord med hela åtta sekunder! På 50 meter bröstsim samt 50 meter frisim slog han likt ryggsimmet och medleyt till med fina personliga rekord. Med sig hem fick han två silvermedaljer och två bronsmedaljer. 


Kevin Erös stod för fina prestationer under dagen. Han simmade 50 meter ryggsim på en tid av 46.10, en tid strax över sitt personliga rekord. Därefter simmade han 100 meter medley och kom i mål på en fin tid som löd 1.49.13. På eftermiddagen simmade Kevin 50 meter bröstsim och 50 meter frisim. På bröstsimmet slog han till med ett nytt personligt rekord och på frisimmet simmade han strax över sin bästa tid. 


Kata Carola Tojzan inledde tävlingen med att simma 50 meter ryggsim. Hon gjorde ett fint lopp och kom i mål på 50.11 sekunder. På 50 meter bröstsim simmade hon snabbt och satte handen i kaklet på ett nytt personligt rekord som löd 58.51! Sist simmade hon ett mycket fint 50 meter frisim och kom även där i mål på en fin tid som räckte till ett nytt personbästa. 40.28 är hennes nya personliga rekord. 


Tränare Anna Nyika är nöjd och glad över sina simmares prestationer under lördagstävlingen. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer