SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby Simsällskap
Tränings- och tävlingsgrupperna

Flera finalplatser för Ljungby Simsällskap i Jönköping
2023-09-13 12:32

Helgen den 8-10 september åkte en del av Ljungbys simmare till Jönköping för att tävla på Rosenlundsbadet Sprint Yards. Tävlingen är en av få (om inte den enda) i Sverige där man tävlar i en bassäng som är 22,5 meter (25 yards) istället för 25 meter.  

Tävlingskonceptet är hämtat från USA, där bassängerna är uppbyggda i yards istället för 25- och 50-metersbassänger som vi i Sverige är vana vid. 

 

Rasmus Westerlund visade på fin form under helgen. Han tog sig till semifinal på samtliga 50-meterssträckor (fjärilsim, ryggsim, bröstsim, frisim) och även till final på både 50 meter ryggsim och frisim. Rasmus gjorde en fin prestation framför allt på 50 meter bröstsim där han sänkte sin tid med hela 1,3 sekunder från semifinalen och slutade på en fjärdeplats med endast 4 tiondelar upp till pallplats. En annan höjdpunkt under helgen var hans 100 meter bröstsim, där han la upp ett fint lopp och kom in på en snabb tid som lyder 1:21,55. 

 

Anna Svensson simmade snabbt under helgen och tog sig till tre semifinaler och sedan vidare till en final under helgen. Hennes bästa lopp gjorde hon på 50 meter bröstsim där hon slutade på en fin fjärdeplats i åldersklassen 12-13 år med tiden 37,59. Värt att notera är att Anna under denna tävling simmar mot tjejer som är ett år äldre. I de två andra semifinalerna simmade Anna 50 meter ryggsim på tiden 37,53 samt 50 meter fjärilsim på tiden 35.66. Utöver dessa sprint-sträckor visade Anna åter igen att hon var i toppform och simmade snabbt även på de andra sträckorna hon ställde upp i under helgen. 

 

Sara Persson Schentz visade även hon att hård träning ger resultat och tog sig till semifinal på 50 meter ryggsim och 50 meter fjärilsim, där hon slutade på en 11 plats i ryggsimmet. Sara simmade även den dubbla distansen, 100 meter ryggsim, där hon la upp en fint disponerat lopp och satte handen i kaklet på tiden 1:20.27, vilket totalt gav henne en tiondeplats! Likt Anna är det värt att notera att Sara tävlade mot tjejer som är ett år äldre än henne själv.  

 

Nike Grans ställde likt sina klubbkompisar upp i flertalet grenar under helgen. Även Nike tävlade mot tjejer ett år äldre än henne själv. Hon lyckades slå sig in till en semifinal på 50 meter bröstsim, där den snabbaste tiden hon gjorde under bröstsimmet lyder 35,14. Nike simmade även snabbt på framför allt 200 medley och 200 frisim, där hon visade på fin form och bra uthållighet! 

 

Oliver Kemsley tog sig under helgen till en semifinal på alla 50-meterssträckor, det vill säga fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim. En fin frekvens på 50 frisim gav honom en fin tid under 40 sekunder som lyder 39,92. Oliver gjorde även ett kanonlopp på 50 meter ryggsim där han satte handen i kaklet på tiden 48,61. Höjdpunkten under tävlingshelgen kom på Olivers 100 meter frisim, där han höll ett fint tempo genom hela loppet och kom in på tiden 1:36,34.

 

Tränare Lova Andersson är stolt över vilket fantastiskt team simmarna varit under helgen, som bidragit till att de presterat på topp under hela tävlingen!


Nyhetsarkiv
Rönneracet 20222022-09-05 15:31
 
Sponsorer