SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Öppet Vatten!
2022-07-27 15:04

Är du intresserad av att simma Öppet Vatten?

Ta då kontakt med någon av oss:

 

Lova Andersson - info@ljungbyss.se

Eva Johansson - ei3696913@gmail.com 

 

Varmt välkommen att haka på!

Ljungby Simsällskap har sett ett ökat intresse för Öppet Vatten och anordnar nybörjarkurser för dig som är intresserad av att prova på. Vi börjar med att förbereda oss med utrustning i bassäng för att sen prova på i öppet vatten. I sommar har vi varit några som tränat i Bräkentorpasjön som en första utmaning.

 

Att simma i öppet vatten är en härlig motionsform. Men Öppet Vatten handlar och innefattar inte bara av att kunna simma. När man tränar simning i öppet vatten lär man sig också att behärskar att simma i grupp, bojvändningar och andra riktningsförändringar samtidigt som man lär sig att orientera sig. Utöver detta så handlar det om att behärska att kunna simma i vågor, strömt vatten och detta i varierande väder som vind och regn.

 

Tävlingar inom Öppet Vatten arrangeras i älvar, åar, sjö, hav eller kanaler. I Sverige arrangeras årligen ett 40-tal tävlingar där sträckorna varierar allt från några hundra meter till 42 kilometer. Arrangemangen har oftast både en tävlingsklass och en motionsklass.

 
Sponsorer