Ljungby Simsällskap
Simidrott

Sammanfattning Ljungbycupen
2023-02-15 17:23

Under måndagen den 13/2 så genomfördes Ljungby cupen 1. Ljungby cupen är en interntävling där man tävlar mot stipulations tider och där man försöker slå sina gamla ljungby cups tider.

Daan Kemsley och Theo Jönsson började passet med 25 meter ryggsim. Där Daan kom in tiden 28,26 sekunder och slog pers med hela 8 sekunder! Theo kom in på tiden 28,10 sekunder och slog pers med hela 5,5 sekunder! Theo och Daan gjorde även två grymma lopp på 25 bröstsim och frisim.

Sára Tent och Sixten Berg simmade båda två 25 meter ryggsim, bröstsim och frisim. På 25 meter frisim så gick Sára extra hårt ut och simmade på tiden 19,40 sekunder. Sixten hade inga tider sedan innan men gjorde jättebra ifrån sig på alla tre lopp, speciellt under 25 meter bröstsim där han simmade på 30,00 sekunder.

Ebbe Henriksson och Simon Persson Schentz simmade båda två tre fina lopp. Ebbe var extra snabb under 25 meter frisim där han kom in i mål på tiden 22,88 och slog pers med 3 sekunder! Simon simmade på under 25 meter frisim där han gjorde en målgång på tiden 25,73 vilket gav honom ett pers på hela 5 sekunder!

Jacob Elbring och Selma Eliasson simmade även dom tre snygga lopp. Jacob simmade snabbt under 100 meter ryggsim där han kom in på tiden 1,41,81 minuter. Selma simmade extra snabbt under 25 meter ryggsim där hon kom in på tiden 27,58 vilket gav henne ett pers på 4 sekunder!

Robin Semeniuc och Nikki Hasselbalch började passet med 50 meter ryggsim, vilket var första gången för de två simmarna. Robin simmade på hela 53,47 sekunder och Nikki simmade på 55,38 sekunder! De gjorde även mycket bra ifrån sig under de andra två distanserna.

Amelie Hansson simmade 25 meter fjärilsim, 50 meter ryggsim och 100 meter frisim. Alla tre distanser var helt nya för henne att simma under ljungby cupen, hon stack ut extra mycket under 100 meter frisim där hon kom i på tiden 1,31,18 minuter!

Adila Alizada och Enes Sirdas simmade snabbt under deras tre lopp. De båda simmarna simmade riktigt snabbt under 25 meter frisim där Adila kom in på tiden 17,12 sekunder och Enes kom in på tiden 20,20 sekunder.

Agnes Szeredai och Alida Axelsson gjorde jättebra ifrån sig under hela tävlingen. Agnes simmade distansen 100 meter bröstsim för första gången under Ljungby cupen där hon kom in på tiden 1,47,85 minuter. Alida gjorde extra bra ifrån sig där hon simmade 25 meter ryggsim på tiden 24 sekunder.

Sertab Idriz och Oliver Kemsley simmade tre lopp som de gjorde galant. Oliver simmade 100 meter bröstsim för första gången under en Ljungby cup, han kom in på tiden 1,50,81 minuter. Sertab gjorde extra bra ifrån sig under loppen 59 frisim där hon gick in med handen i kaklet på tiden 45,53 sekunder.

Elin Cederholm och Sara Persson Schentz simmade nästan alla distanser och gjorde bra ifrån sig på alla deras lopp. Elin simmade 50 m ryggsim på tiden 47.21 vilket gav henne ett pers med 1,80 sekunder och hon gjorde också extra bra ifrån sig på 50 m frisim där hon simmade på tiden 40,63 vilket gav henna pers på ca 1.20 sekunder. Sara slog sin gamla tid rejält på 25 m ryggsim där hon simmade på tiden 20,79 vilket gav henne ett pers på 6 sekunder hon gjorde även extra bra ifrån sig på 25 m frisim där hon kom in på tiden 17,97 vilket gav henne pers på 2,5 sekunder. Båda simmarna klarade även 25 m kick under vattnet.

Rasmus Westerlund och Anna Svensson simmade alla simsätt på 25 m och 50 m sträckorna men också även 25 m kick under vattnet. Anna och Rasmus simmade extra snabbt på 50 frisism, Anna kom in på tiden 37,16 vilket blev pers med 4.5 sekunder och Rasmus kom in på tiden 39,85 vilket gav han ett pers på 2,5 sekunder. Båda två persade även på 50 m fjäril där Rasmus slog pers med 3 sekunder och Anna med 4,5 sekunder.

Vera Larsson-Refónd simmade alla simsätt på 25 m och 50 m sträckorna men också även 25 m kick under vattnet. Hon simmade extra snabbt på 25 m  bröstsim där hon slog pers och kom in på tiden 21,13. Vera gjorde även extra bra ifrån sig på 50 m fjäril där hon krigade sig in på tiden 37,84 sekunder.

Vilma Ilyes och Saga Blomberg simmade alla distanser under hela tävlingen. Båda simmade extra snabbt på 100 meter fjäril där saga kom in på tiden 1.32,77 minuter och gav henna pers med 5 sekunder. Vilma kom in på tiden 1.26,50 vilket gav pers på 4.5 sekunder. Saga gjorde ett kanonlopp på 100 meter bröstsim där hon satte handen i kaklet på tiden 1.45,59 minuter vilket blev ett pers på 3 sekunder. Vilma gjorde också även ett kanonlopp på 100 frisim där hon kom in på tiden 1.17,26 minuter.

Nike Grans och Lisa Johansson simmade alla distanser under hela tävlingen. Nike grans gjorde ett riktigt snabbt lopp på 50 meter frisim där hon simmade på tiden 36,28 sekunder vilket ett pers på 2,2 sekunder. Nike gjorde även ett grymt lopp 100 bröstsim där hon simmade på tiden 1.31,46 vilket blev ett pers på 5 sekunder. Lisa gjorde ett toppen lopp på 100 ryggsim där hon simmade på tiden 1.35,95 vilket blev ett pers på 5 sekunder. Lisa gjorde även ett grymt lopp på 100 frisim där hon simmade snabbt in i väggen på tiden 1.23,86.

Samtliga simmare deltog även i lagkapp där alla hejda på varandra och alla simmade snabbt.

Tränare Albin, Dewina och Mehri är supernöjda med allas insatser under passet.