SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby Simsällskap
Simskola

Baddaren (lilla bassängen)


Eftersom vatten är ett spännande men främmande element är det viktigt att vi lägger tid och energi på barnens vattenvanan. Genom lek och övning vänjer sig barnen vid vattnet. Att kunna röra sig obehindrat i och under vattnet utan några flytmedel och andra hjälpmedel (raket eller armpuffar samt simglasögon) är en fördel för simkunnigheten i framtiden. 

 

Extrafokus

Genom olika övningar och moment i form av lek vänja barnen att få vatten på sig och i ansiktet men fortfarande känna sig trygga och bekväma. Bekvämligheten att ligga på rygg och flyta övas också.

För att barnen ska lära sig vattenvana på bästa sätt, ber vi er vänligen att ej utrusta barnet med simglasögon under lektionstiden.

 

Förkunskaper

Inga, men man måste vara 4 år fylld det året man ansöker om en plats i Baddaren gruppen samt att man måste bottna i grunda delen i lilla bassängen. (90 cm lång)

 

Mål

Hoppa, bubbla och glida upprepade gånger. Att lära barnen trygghet och säkerhet i och kring vatten både där barnet bottnar och inte bottnar.

 

Delmoment

Glida, flyta, doppa, bubbla och hoppa och rotera

 

Märke

Baddaren Grön, Baddaren Blå och Baddaren Gul

 
Sponsorer